Gratis merkscan

Bent u nieuwsgierig of uw naam beschikbaar is voor registratie in de Benelux of Europese Unie? Vraag dan nu gratis de merkscan aan.

Vraag gratis merkscan aan

Merkbescherming mode-ondernemers

Elk kwartaal geven we extra aandacht aan een doelgroep voor hun merkbescherming. Dit kwartaal de mode-ondernemers.

Merkenbureau Markeys

Markeys is hét gespecialiseerde merkenbureau dat zorgt voor juridische bescherming tegen inbreuk van derden op uw merk, handelsnaam of op het online domein. Wij wijzen u de weg naar optimale merkbescherming. Of u het nu zelf doet of wij (een deel van) het werk voor u uit handen nemen. Markeys zorgt ervoor! Want u wilt toch niet dat een ander meelift op de bekendheid en reputatie van uw merk? Of dat uw klanten in verwarring raken met een merk van uw concurrent?

Wat is een merk?

Een merk is een teken dat geschikt is de producten en/of diensten van een onderneming te onderscheiden. Dit onderscheidend vermogen is essentieel voor merkregistratie en dus ook voor merkbescherming. U heeft namelijk alleen recht op merkbescherming als u een merk heeft geregistreerd.

U kunt meerdere tekens als merk beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een woord en/of cijfers (Heineken, Chanel No. 5), een slogan (Nestlé KitKat “Have a Break”), een logo/afbeelding (De “M” van McDonald’s), een kleur (De kleur magenta van T-Mobile), een klank (De brul van de MGM Leeuw) of een vorm/model (Coca Cola flesje). De belangrijkste elementen zijn echter veelal de bedrijfsnaam, productnaam en/of uw logo.
Merkelementen

Markeys kan u van dienst zijn bij:


Zelf uw merk registreren?

Uiteraard kunt u zelf uw merk registreren bij de merkenautoriteiten. Merkregistratie wordt echter veelal (geheel onterecht) gezien als een eenvoudige klus. Het kan namelijk bij de kleinste dingen al mis gaan, waardoor uw merkregistratie niet geldig is. Lees meer over zelf registreren en over de valkuilen bij merkregistratie.