Merkregistratie Europese Unie

Als je verzekerd wilt zijn van merkbescherming in een aantal EU-lidstaten (inclusief de Benelux-landen) of de gehele Europese Unie, dan is een Europese Unie registratie een interessante / goedkope oplossing. Deze merkregistratie wordt het Uniemerk (voorheen Gemeenschapsmerk) genoemd. Als houder van een Uniemerk heb je merkbescherming in de 28 EU-lidstaten, te weten: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) en Zweden.

Aanvraag merkregistratie Europese Unie / Uniemerk

Je deponeert een Uniemerk bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO / Voorheen OHIM) in Alicante, Spanje. Let op: een aanvraag van een Uniemerk kan worden geweigerd wanneer de houder van een ander Uniemerk of een Internationaal of nationaal merk uit bijvoorbeeld Spanje met succes bezwaar maakt tegen de aanvraag van een Uniemerk (door middel van een oppositie of nietigheidsprocedure). Ook geldt dat een Uniemerk, kijkende naar een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie, in territoriaal opzicht een ruimere bescherming biedt dan bijv. een Beneluxmerk. Redelijkerwijs kan worden verwacht dat het op een groter grondgebied wordt gebruikt dan bijv. een Beneluxmerk.

Meer informatie over merkregistratie Europese Unie / Uniemerk

Wil je meer informatie over een merkregistratie in de Europese Unie / Uniemerk alsmede de kosten hiervan? Of de mogelijke gevolgen van de Brexit voor een Uniemerk? Neem dan contact met ons op, via de onderstaande button.


  • Actualiteiten

  • Brexit en uw Uniemerk(en)

    Lees verder