Merkregistratie Internationaal en nationaal

Via een Internationale merkregistratie bij het World Intellectual Property Organization (WIPO) te Genève, Zwitserland, kun je door middel van het Madrid Systeem met één aanvraag / depot in meer dan 110 landen merkbescherming verkrijgen (welke lid zijn van het Madrid Systeem, waaronder Australië, Europese Unie, Noorwegen, Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland).

Ben je in meerdere landen actief? Dan is deze optie (veel) goedkoper dan meerdere nationale aanvragen. Voordeel van een Internationaal merk, ten aanzien van het Uniemerk is, dat merkproblemen in één land alleen gevolgen kunnen hebben voor de bescherming in dat betreffende land en dat het niet de resterende landen/gebieden raakt. Daarnaast is het mogelijk in een later stadium landen toe te voegen aan een Internationale merkregistratie door middel van een territoriale uitbreiding / subsequent designation. Voor een aanvraag van een Internationale merkregistratie is een basisregistratie (bijv. Benelux- of Uniemerk) noodzakelijk.

Nationale merkregistratie

Niet alle landen ter wereld zijn vanwege politieke redenen en wetgeving lid van het Madrid Systeem. Om merkbescherming te verkrijgen in deze landen moet je een nationale merkregistratie uitvoeren. Ook met nationale merkregistraties kunnen wij je helpen vanwege ons ruime netwerk van lokale agenten.

Meer informatie over Internationale en nationale merkregistratie

Wil je meer informatie over een Internationale of nationale merkregistratie alsmede de kosten hiervan? Neem dan contact met ons op, via de onderstaande button.


  • Actualiteiten

  • Havana Club, rum uit Cuba of Puerto Rico?

    Lees verder

  • Onze kennis

  • Welke gevolgen heeft de Brexit voor jouw (Unie)merken?

    Lees verder