Over Merkenbureau Markeys

Markeys is hét gespecialiseerde merkenbureau dat zorgt voor juridische bescherming tegen inbreuk van derden op jouw merk, handelsnaam of op het online domein. Vanuit Enschede wijzen wij je de weg naar optimale merkbescherming. Of je het nu zelf doet of wij (een deel van) het werk voor jou uit handen nemen. Merkenbureau Markeys zorgt ervoor! Je wilt toch niet dat een ander meelift op de bekendheid en reputatie van jouw merk? Of dat je klanten in verwarring raken met een merk van de concurrent?

Markeys kan u van dienst zijn bij:

 • Merkonderzoek
  (Merkscan, Merk- en handelsnaamonderzoek, Gebruiksonderzoek en Linguïstisch onderzoek);
 • Merkregistratie
  (Benelux, Europese Unie, Internationaal (middels Madrid systeem) en landen welke niet zijn aangesloten bij het Madrid systeem);
 • Merkbescherming
  (Merkbewaking en optreden bij inbreuk);
 • Merkadvies
  (Bezwaren maken en bezwaar ontvangen van een derde partij).

Historie Merkenbureau Markeys

Merkenbureau Markeys is in 1985 opgericht als zusteronderneming van SIR Communicatiemanagement. SIR Communicatiemanagement werkte destijds voor merkenbureau Markgraaf (het huidige Novagraaf). Markgraaf had te maken met ondernemers die nieuwe namen bedachten, die helaas al bestonden of te generiek waren. Hierdoor konden deze niet geregistreerd worden als merk. Markeys ontwikkelde voor deze ondernemers nieuwe merken. Merken die voldeden aan de wensen van de klanten en haar doelgroepen én nog vrij waren voor registratie en gebruik.

Zelfstandige en onafhankelijke merkspecialist

Merkenbureau Markeys is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zelfstandige en onafhankelijke merkspecialist op het gebied van merkonderzoek, merkregistratie, (online)merkbescherming en merkadvies. Als merkenbureau werken wij voor vele (inter)nationale merkhouders. Bovendien werken we veel samen met reclame- en communicatiebureaus en lokale agenten binnen en buiten de Europese Unie.